Bliv Frivillig Kode Pirat i Sorø

Alle der har lyst kan være med,  det er frivilligt, sjovt og lærerigt. Vi har forsøgt at beskrive vores opgaver. Tidsestimeringerne er konservative og højt sat.

Underviser
Har du lyst til at undervise i IT over for børn i alderen 6-17 år, så er dette en enestående mulighed for, at komme i gang.

Som underviser får du mulighed for, at rode med vores gadgets, som består af mange ting, f.eks. Raspberry Pi , 3D printer Linux mv.

(Tidsforbrug estimeret pr. år = 2 sæsoner á 12 x 2 timer hver anden uge eller hvad der passer dig. Kravet her, er at vi skriver os ind i skemaet, som du får adgang til. )

Webmaster
Har du erfaring i drift af en hjemmeside. Du vil være ansvarlig for opdateringer af historier og billeder. Du kan selv bestemme hjemmesidens form og udseende.

(Tidsforbrug estimeret pr. år = ca. 10 timer )

PR ansvarlig.
Vi har behov for en som er ansvarligt for, at kunne skrive til avisen / Facebook når vi har lavet noget ekstraordinært eller har behov for, at dele vores sjove historier og fede projekter. Så er du god til at kommunikere en god historie, så er det dig vi har behov for.

(Tidsforbrug pr. år = ca. 10 – 15 timer )

Arrangør
Har du lyst til, at stå for oprettelse af arrangementer og ”hackathon´s” så er det dig vi har behov for. Det kan f.eks. være 3D print eller spildag. Her er det fantasien der sætter grænser.

(Tidsforbrug pr. år = Det er helt op til dig. Det er ca. 3 timer+ pr. arrangement)

Pirat ”hangaround”
Hvis du bare vil være med og hjælpe med det du har lyst til, kage saftevand eller det der ligner, så er du også velkommen.

(Tidsforbrug pr. år = Helt op til dig dog med forventning om 1 gang pr. måned)

Hvem er vi ?
Vi er et team som består, at forskellige folk med hver vores erfaring inde for IT. Det er inde undervisning, grafisk design, udvikling, konsulenter og drift. De fleste har en stærk interesse for IT,  det er absolut ikke en forudsætning.
Vi har en god uformel tone og hver vores tilgang til IT, derfor kan vi lære børnene om emnet og af hinanden.
Det vigtigste er, at vi har det sjovt og kan sætte børnene i centrum.

Hvad forventer vi?
Du har lyst til, at deltage interesseret i vores mål om, at lære børn IT. Vi har en forventning om, at man kan deltage i vores møder og ved lidt til hvad der sker i foreningen.
Er man med, som underviser forventer vi at man minimum kan deltage minimum 1 gang om måneden som underviser pr. sæson, hvilket svare til svare til 4-5 gange. De andre funktioner, har vi forsøgt, at estimere et antal timer som vi forventer man bruger om året.

Vi er klar over det er frivilligt arbejde og forsøger, at gøre det så let og sjovt at være med som frivillig. Derfor er det ekstra vigtigt, at vi bibeholder en god kommunikation og humør internt i gruppen.

Opgaverne til børnene 
vi har alle et kompetence område, så hvis vi har en god ide for noget som kunne være sjovt, at lære de unge. Så plejer vi at give det et forsøg.

Vi arbejder for det meste ud fra Scratch, Microbit og lidt webprogrammering. I starten af 2019 har vi fået 2 3D printere som vi er begyndt, at arbejde med.
Opgaverne afhænger i høj grad af de interesseområder vi som medhjælpere byder ind med.

Gevinst for dig
Godt punkt på CV´et og glæden ved at kunne lære de unge mennesker om en spændende fremtid. Du lære uden tvivl noget nyt. Arbejde med projekter som man måske ikke lige sidder med til hverdag.

Hvordan kommer jeg med ?
Kontakt os på e-mail:  formand@cp4180.dk
(Det er en absolut forudsætning du kan fremvise en børne attest )